Kanosejlads

I perioden fra den 15. maj og til den 31. december må der sejles i kano på den naturskønne gamle grænseå, Kongeåen.

Strækningen omfatter ca. 60 km. naturskøn å, som starter ved Andst bro og slutter ved Vadehavet, med forskellige start og slut muligheder.

Kongeåen er ensrettet og der sejles altid mod vest.

Med kano på Kongeåen

Kongeåen er velegnet til både 1, 2 og 3 dags ture

Sejladsen kan starte i Andst Å umiddelbart øst for Vejen ved Søengvej. Efter 1/2 times kanosejlads kommer man ud i Kongeå. Det kan være nødvendigt at bære kanoen forbi den lave opstemning ved Knag Mølle. Ved Maltbæk er der overbæring forbi et dambrugsstemmeværk.
Ved Nielsby vest for Foldingbro er der overbæring forbi dambruget. I Jedsted mellem Gredstedbro og Vilslev er der overbæring ved Jedsted Mølle Dambrug. Lige efter Vilslev Kirke passeres et stryg, hvor det afhængigt af tidevandet kan være nødvendigt at bære kanoen forbi.

Det er også muligt at starte ved Vejen Fodboldgolf, Frihedsbroen eller i Foldingbro og man kan slutte ved Nielsby, i Villebøl, Gredstedbro (ved Ribe-Landevejbroen), Vilsev spejder eller Kongeåslusen.

Dem der vælger at sejle hele turen fra Andst Bro til Kongeåslusen, tager typisk 2-3 overnatninger undervejs, mange vælger Foldingbro Camping som det første stop, her kan du komme med eget telt eller booke en hytte, som der findes 3 typer af – lige fra den helt billige shelterhytte til de store hytter med eget toilet.
Hen over sommeren er der mange familieture, de starter typisk med en overnatning eller to her på pladsen, før der sejles ud, det kan f.eks være fra Andst Bro til Foldingbro, efter endnu en overnatning sejles der videre.

Læs mere om Kanoudlejning her

For jer som kommer sejlende hertil og som skal overnatte, kan der laves en aftale om at vi for står indkøb fra f.eks. Netto, hvis du har brug for varer (som ikke kan købes i kiosken), som så vil stå klar til dig ved ankomst. Giv os et ring herom.

Afstande

Gamst Søenge ved Søengevej – Vejen Fodboldgolf: 4,9 km 
Vejen Fodboldgolf – Frihedsbroen: 3,9 km
Frihedsbroen – Foldingbro: 8,7 km 
Foldingbro – Nielsbygårdvej: 4,8 km
Nielsbygårdvej – Villebøl: 7,2 km
Villebøl – Vilslev: 15,2 km
Vilslev – Kongeå Sluse: 5,2 km 

Du skal forvente at kunne sejle mellem 15 og 25 km om dagen, mindre ved kraftig vestenvind.

Familier med små børn vil tit gerne bare sejle et par timer, så vil Frihedsbroen være et godt startsted med slut i Foldingbro.
I kanoen kan der sidde to mindre børn i midten af kanoen.

Fra Andst Bro til Kongeåslusen er der ca. 60 km.

For mere info og se kortet www.kongeaastien.dk under “kano”.

Kanosejlads på Kongeåen